2008. június 7., szombat

Lectori salutem

Ezen a blogon Avilai Szent Teréz és Keresztes Szent János misztikájával kapcsolatos kutatásom olvasónaplója található. Ezen a hatalmas területen belül elsősorban az érdekel, hogy mi az az antropológia, emberkép, amely műveikből kibontható.

Ez a téma sok olyan problémát érint, amelyek rokon területekkel foglalkozó szakemberek, teológusok, pszichológusok, pedagógusok vagy akár csak egy-egy adott kérdésre választ kereső laikusok számára is érdekesek lehetnek. Az elmúlt évek során elég nagy, Magyarországon többnyire elérhetetlen anyagot gyűjtöttem össze. Ezzel a bloggal másokat is szeretnék hozzásegíteni ahhoz, hogy hozzáférjenek ezekhez a nehezen megszerezhető könyvekhez és cikkekhez. Ha valaki szeretné elolvasni magát az ismertetett cikket vagy könyvet, írjon és amennyiben lehetséges, a rendelkezésére bocsátom azt.

A blog-forma lehetővé teszi, hogy kötetlenebb, személyes kérdéseket és véleményeket is tartalmazó jegyzeteket publikáljak. Itt az olvasó tényleg egy munkanaplót lát. A misztika terézi útjáról szóló kész, szisztematikus anyagok a Hortus Carmeli lapunkon találhatók.


Drága Jézus, felajánlom Neked ezt a munkámat, kérlek áldd meg és add, hogy a Te dicsőségedet és dicséretedet szolgálja. Ámen.

Nincsenek megjegyzések: